Hoppa till innehåll

Jerry och Perry

Stad: Uppsala, Uppland
Ålder: 6 månader
Kön: Hanar
Kastrerad: Nej
Vill flytta med: Varandra
Status:
Redo att flytta nu

Dessa två pojkar hittades övergivna i sin bur på en återvinningsstation, kort inpå (men orelaterat) till det andra fallet med råttor som hittats övergivna i ett soprum.

De är inte så vana vid mänsklig kontakt, utan kommer att behöva fortsatt handträning i sitt nya hem. De är skygga för hantering men ej agressiva. Positiv förstärkning och omtanke kommer få dem att komma ut ur sitt skal. De är väldigt matfriska och kommer fram när man pratar med dem.

Jerry (de två bilderna till vänster) är en pigg och studsig kille som föredrar att hålla sig till buren. Han älskar mat! Det är ganska läskigt att komma ut ur buren, men så länge han får klättra ovanpå eller på sidan av buren så känner han sig trygg. Jerry skulle nog älska att få ha många leksaker att interagera med utanför buren, samt många rep och nät att få klättra på.

Dessvärre har han permanenta men från snedskalle. Efter konsultation med veterinär har bedömningen gjorts att Jerry ser så pass pigg ut och att han inte har några andra uppenbara problem än att huvudet är snett, och därför har symtomet inte behandlats med någon medicin. Han har inte heller uppenbara problem med balansen eller ögonen. Det innebär att den som tar sig an Jerry behöver vara medveten om hans tillstånd och vara uppmärksam på hans symtom och kroppsspråk. Därför är det väldigt meriterande ifall Jerrys adoptant är väl införstådda med vad snedskalle innebär samt att han kan ges eventuell vård ifall det skulle dyka upp i ett senare skede.

Perry är definitivt modigare när det kommer till att komma ut ur buren. Hans springer gärna runt och undersöker i rummet. Precis som sin bror är han mycket pigg, alert, och nyfiken. Och älskar mat såklart!

Priset för att adoptera 2 råttor är 900kr.