Hoppa till innehåll

JOURHEMSANSÖKAN
  Du behöver vara medlem hos Råtthjälpen för att få bli jourhem. Skicka in en medlemskapsansökan om du inte är medlem!  Råtthjälpen prioriterar råttor främst och sedan möss. Andra exotiska smådjur kan vi i undantagsfall också hjälpa och då är det bra att ha jourhem redo. Du kan välja alla de djurslag du känner att du har möjlighet att ta in på jour.  Berätta fritt om dig själv! Vem är du? Varför vill du bli jourhem?  Har du haft valt djurslag förut? Berätta lite om dem.  Om ja, vilken ålder? Ser du till att de inte hanterar smådjur utan övervakning?

  Nya jourdjur får inte sättas ihop med befintliga eller egna djur utan att ha pratat med en kontaktperson först. Detta för att de nya djuren kan vara sjuka, traumatiserade eller utgöra en risk för skador. Det är okej att inte ha en bur hemma, det går oftast att lösa via donationer.  Strömaterial får EJ vara kutterspån. Foder ska vara ras anpassat.  Kan du anpassa din träning, socialisering och aktivering efter individerna beroende på vad de kräver? Beskriv hur du brukar göra och tänker kring aktivering och socialisering!  Tänk på att det oftast kommer in minst 2 djur per fall.  Innan ni skickar in ansökan

  Jag är medveten om att genom att skicka in ansökan så godkänner jag även följande:

  • Att mina uppgifter sparas i Råtthjälpens jourhemsdatabas och att dessa uppgifter tas bort i samband med att jag avgår som jourhem.

  • Att Råtthjälpen får mitt personnummer för att kunna kontrollera hos Länsstyrelsen att jag ej har något djurförbud innan jag börjar joura.

  OBS! Det kan ta uppemot 2 veckor att få ett svar. Ni får inte ett bekräftelse mail när detta formulär skickas in.

  Ifall du inte är medlem, klicka på knappen nedan och ansök!